Kleine hoeve uit het laatste kwart van de 18de eeuw of het eerste kwart van de 19de eeuw zie eerste afbeelding op het primitief kadasterplan (circa 1835). De hoeve bestaat uit een dieper gelegen woonhuis met ten zuiden twee kleine landgebouwen. In 1860 wordt het woonhuis volgens het kadaster vergroot. In 1941 wordt het gebouwtje rechts op het erf afgebroken. Mogelijk worden daarna (jaren 1950) de bestaande, nieuwe woning aan de straatzijde en de overige recente bijgebouwen opgetrokken.
Onverhard, deels met gras begroeid en van laagstam fruitbomen voorzien erf, aan de straatzijde afgesloten door een omheining van betonnen paaltjes met twee witgeschilderde pijlers waartussen zich een metalen hekken bevindt. Het oorspronkelijke boerenhuis ligt aan de noordkant. Gecementeerd boerenhuisje vermoedelijk oorspronkelijk met een geïntegreerde stal, later verbouwd tot schuur. Langwerpig volume met gecementeerde gevels met imitatievoegen, afgedekt door een zadeldak met mechanische pannen en lichte knik. Woondeel van nu drie traveeën, waaronder een opkamertravee uiterst rechts. Links werd een brede schuifpoort aangebracht.
Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Ruddervoorde, 1865/134, 1941/94.
Bron: VANWALLEGHEM A. met medewerking van CREYF S. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Oostkamp, Deel I: Deelgemeente Oostkamp, Deel II: Deelgemeenten Hertsberge, Ruddervoorde en Waardamme, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL30, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Vanwalleghem, Aagje Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)