• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Voormalig hoevetje, gelegen langs de steenweg en enkel nog bestaande uit de woning met geïncorporeerde bergruimte. Volgens de mutatieschets in het kadaster is het samen met een achterliggend, niet nader omschreven gebouw (een schuur ?) en een klein gebouwtje, opgetrokken in 1916. Verzorgde roodbruine baksteenbouw verlevendigd door het gebruik van gele baksteen voor een doorlopend lijstje en de strekken boven de openingen. Getrapte baksteenfries onder de gootlijst. Afgeschuinde hoektravee onder afsnuiting en met ingewerkte voordeur. Alle houtwerk en luiken zijn recent vernieuwd, evenals de dakbedekking en het tuinhekken.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Ruddervoorde, 1919/6.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje