Langgestrekte hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Langgestrekte hoeve

Beschrijving

Langgestrekt hoevetje van één bouwlaag, onder afgesnuit en verspringend zadeldak (nok loodrecht op straat, pannen en golfplaten). Resten van vroeger stijl- en regelwerk met lemen vullingen, zichtbare verankerde stijlen in achtergevel; geleidelijke verstening en uitbreiding (smallere uitbouw naar het oosten toe).

Woonhuis met 19de-eeuws uitzicht aan erfzijde; eenvoudige getoogde muuropeningen. Klein gekasseid erf met losstaand schuurtje (nok loodrecht op straat) en bakoven. Beboomde tuin met haag. Voornamelijk belangrijk omwille van ligging en algemeen volume.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle