• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Deels ingebouwde en inspringende woning van 1913. Breedhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder een pannen zadeldak. Bruine baksteenbouw op een arduinen plint en met een gevelparement van oranje baksteen en gele baksteen voor de versiering onder meer de als lange of korte banden doorgetrokken onder-, tussen- en bovendorpels, de gebogen strekken en de muizentandfriezen onder de houten kroonlijst op klossen. In de zijgevel, ingang naar de commerciële ruimte gevat in een omlijsting van gele baksteen met vernieuwd schrijnwerk.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Ruddervoorde, 1914/8.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje