In oorsprong begin 19de-eeuwse hoeve die in de jaren 1920 grondig is verbouwd confer jaarankers. Gelegen in het gehucht Westkant.
Op het primitief kadasterplan (circa 1835) bestaat de hoeve uit een zuidelijk gelegen woonhuis, een in het noordwesten gelegen bakhuis en een klein landgebouw in het oosten. In 1835 wordt het bestaande woonhuis afgebroken en een kleiner heropgebouwd ter hoogte van het huidige boerenhuisje. In 1869 worden zowel het woonhuis als het landgebouw uitgebreid. Volgens het kadaster pas in 1928, doch volgens de jaarankers reeds enkele jaren vroeger, worden het bestaande landgebouw en het woonhuis herbouwd en uitgebreid, mogelijk echter met behoud van de begin 19de-eeuwse kern.
Met gras begroeid erf, afgesloten door een roodgeschilderde dubbele buishekkenpoort tussen witgeschilderde, betonnen pijlers. Aan de noordzijde, boerenhuis van drie traveeën met geïncorporeerde stal van vier traveeën. Oranje baksteenbouw afgedekt door zadeldak met lichte knik en zwarte mechanische pannen met muizentandfries onder de goot. Het woongedeelte draagt de rood beschilderde jaarankers "1928". Licht getoogde openingen onder strek. Vernieuwde voordeur, toegankelijk via klein, roodgeschilderd buishekken tussen twee betonnen paaltjes. Bredere vensteropeningen met bewaard, groengeschilderd houtwerk met drieledige opdeling. Woonhuis achteraan uitgebouwd met twee kleinere, verankerde bakstenen volumes. Stalvolume met metalen schuifpoort en drie hogere, rechthoekige openingen, waarbij er boven de centrale een groengeschilderd zolderluik zit. Uiterst links hangt tegen het staldeel een houten heiligenkastje.
Ten oosten van het boerenhuis annex stal bevindt zich een vrij grote schuur met ten noorden aanpalend een lagere aanbouw. Verankerde baksteenbouw, beide gebouwen afgedekt door een overkragend zadeldak, het laagste met oranje Vlaamse pannen, de grote schuur met zwarte Vlaamse pannen. Schuur met hoge metalen schuifpoort en twee kleinere poorten onder metalen leggers onder een groengeschilderd houten laadluik. Quasi blinde zijgevel gedateerd "1924". De lagere aanbouw met twee ongelijke deuropeningen onder (één wit beschilderde) strek.
- Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Ruddervoorde, 1869/64, 1935/39.