Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.
Langgevelhoeve in kern teruggaand tot de 18de eeuw, gelegen op het einde van de noordelijke vertakking van de straat. Eerste weergave van het volume op de Kabinetskaart der Oostenrijkse Nederlanden, opgenomen op het initiatief van Graaf de Ferraris (1770-1778). Woonhuis met geïncorporeerde stal weergegeven op het primitief kadasterplan (circa 1835) met een bijhorend landgebouw in de boomgaard en een landgebouw in de tuin. Ten noordwesten van deze bebouwing bevindt zich een tweede woonhuis, dat verpacht wordt en tegen het woonhuis van nummer 11 gebouwd was. Ten laatste in 1882 wordt dit laatste huis omgevormd in een landgebouw. In 1946 zijn de landgebouwen ten westen en ten oosten van het woonhuis afgebroken. Woonhuis aan het noordoosten van het met gras begroeide erf bereikbaar via een grintweg. Aan de straatkant afgesloten door een buishekken tussen witgeschilderde betonnen palen. Woonhuis van het langgeveltype onder een vernieuwd, pannen zadeldak. Witgeschilderde voorgevel op een grijsgeschilderde plint; westelijke zijgevel gecementeerd en van imitatievoegen voorzien. Woongedeelte rechts met centrale deur, beluikte vensters en vernieuwd houtwerk. Stalgedeelte links met twee staldeuren en een klein venster. Recentere loodsen en andere.
Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Waardamme, 1885/56, 1920/47, 1941/46.
Bron: VANWALLEGHEM A. met medewerking van CREYF S. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Oostkamp, Deel I: Deelgemeente Oostkamp, Deel II: Deelgemeenten Hertsberge, Ruddervoorde en Waardamme, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL30, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Vanwalleghem, Aagje Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)