Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.
Hoeve bestaande uit een bewaard woonhuis van het langgeveltype uit het midden van de 19de eeuw, uitgebreid met een achterliggend, recent woonhuis. Gebouwd samen met de hoeve aan de overzijde van de weg (confer nummer 4). Bouw volgens het kadaster van het woonhuis circa 1846 in opdracht van de familie Charles Peers; het bijhorende bakhuis wordt later afgebroken. Naar aanleiding van de bouw van de hoeve wordt de dreef doorgetrokken tot aan het woonhuis. De hoeve wordt nog niet weergegeven op de Atlas der Buurtwegen (circa 1843) en op de Atlas van Vandermaelen (1846-1854). In 1946 uitgebreid met enkele kleine bijgebouwen. De oorspronkelijke boerenwoonst met geïncorporeerd staldeel is loodrecht op de Populierenstraat georiënteerd. Verankerde baksteenbouw onder een zadeldak met pannen. Woongedeelte van vier traveeën. Witgeschilderde gevels, bij de voorgevel op een zwartgeschilderde plint. Beluikte vensters vooraan. Zijgevel aan de straatkant met zoldervenster. De langgevelwoning wordt heden gestut.
Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Waardamme, 1846/3, 1946/10.
Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 212: Kadastrale legger, Waardamme, nrs. 294 en 504.
Bron: VANWALLEGHEM A. met medewerking van CREYF S. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Oostkamp, Deel I: Deelgemeente Oostkamp, Deel II: Deelgemeenten Hertsberge, Ruddervoorde en Waardamme, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL30, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Vanwalleghem, Aagje Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)