erfgoedobject

Hoeve

bouwkundig element
ID
88379
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/88379
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Kleine hoeve
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Kleine hoeve bestaande uit een woonhuis aan straatzijde en een achterliggende stal, volgens het kadaster gebouwd in 1908. Boerenhuisje van het dubbelhuistype; verankerde baksteenbouw onder een zadeldak met Vlaamse pannen. Aan de overzijde van een klein, onverhard erf bevindt zich een stal/schuur, schuin georiënteerd ten opzichte van het woonhuis en de weg. Verankerde baksteenbouw onder een deels overkragend pannen dak. Muuropeningen met lateien; zijgevel rechts met laadluik.

  • Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Waardamme, 1908/2.

Bron: VANWALLEGHEM A. met medewerking van CREYF S. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Oostkamp, Deel I: Deelgemeente Oostkamp, Deel II: Deelgemeenten Hertsberge, Ruddervoorde en Waardamme, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL30, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Vanwalleghem, Aagje
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Hoeve [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/88379 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.