erfgoedobject

Burgerhuis

bouwkundig element
ID: 8839   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/8839

Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Dubbelhuis van vijf traveeën en twee verdiepingen onder een zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), uit de eerste helft van de 19de eeuw; gevelbekleding uit de eerste helft van de 20ste eeuw. Gecementeerde en beschilderde lijstgevel, op de benedenverdieping met geometrische versiering verlevendigd; granito-plint. Getoogde vensters met arduinen lekdrempels, beluikt op de begane grond. Rechthoekige deur in een vlakke arduinen omlijsting. Rechthoekige keldergaten rechts. Gevelbeëindiging door een overstekende, gecementeerde boogfries en kroonlijst op klossen.


Bron     : D'Huyvetter C., de Longie B. & Eeman M. met medewerking van Linters A. 1978: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Aalst, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 5N2 (H-Z), Brussel - Gent.
Auteurs :  d'Huyvetter, Clio, de Longie, Bea, Eeman, Michèle
Datum  : 1978


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Burgerhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/8839 (Geraadpleegd op 25-10-2020)