Ensemble van zes dorpswoningen

Beschrijving

Fraaie gevelwand van zes rijhuizen in eenheidsbebouwing met art-deco-inslag, als nieuwbouw gekadastreerd in 1930. Enkelhuizen van twee traveeën en twee bouwlagen opgetrokken volgens spiegelbeeldschema. Verzorgde baksteenbouw met contrasterend gebruik van imitatienatuursteen voor lijstwerk, banden, boogstenen, lateien en consoles; hardstenen plint met krulornamenten Risalieten van gekoppelde deurtraveeën verhoogd met dakvenster en tussen hoger opgaande pilasters. Lage deuropeningen met typisch afgeschuinde bovenhoeken en oorspronkelijk gedeeld bovenlicht onder druiplijst. Rechthoekig omlijste brede winkelvensters met druiplijst en aanzettend op verhoogde plint met krulmotief. Merendeels behouden authentiek houtwerk met gestructureerd glas in de bovenlichten. Nummer 13 met licht gewijzigde en gecementeerde pui. Nummer 15. Typisch Mariakapelletje uit de jaren 1950-60. Gewit beglaasd houten gevelkapelletje bekroond door blauwgeschilderde M met kruisje. Gekroond Mariabeeldje met Kind.