erfgoedobject

Boerenburgerhuis

bouwkundig element
ID
88450
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/88450

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenburgerhuis
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Boerenburgerhuis met rechts aansluitende overzolderde poort, toegang tot het erf van de sinds 4 generaties aan de familie Zaman behorende hoeve heden gekend als "Bulckhof". Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen met symmetrische opstand, onder zadeldak (nieuwe pannen), gebouwd in 1913 ter vervanging van het vroegere boerenhuis (volgens kadasterarchief). Bakstenen lijstgevel op voor de bouwperiode typische wijze verlevendigd met gele en zwarte baksteen namelijk verwerkt in diverse banden, in de bogen van de muuropeningen en als lekdrempelversiering. Gewitte kroonlijst op houten modillons. Traditioneel groen geschilderde poort onder I-latei met rozetten. Herhaaldelijk gewijzigde bedrijfsgebouwen op het achtererf.


Bron     : Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Berlare, Buggenhout, Lebbeke, Waasmunster, Hamme en Zele,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 20N, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Duchêne, Helena, Verbeeck, Mieke
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Boerenburgerhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/88450 (Geraadpleegd op )