• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis met enkelhuisopstand en twee bouwlagen onder pannen zadeldak, volgens kadasterarchief van 1907. Art-nouveau-getinte lijstgevel (voor 1912 volgens oude prentbriefkaart). Baksteenbouw met hardstenen elementen en I-lateien, mogelijk aanpassing van een ouder gebouw. Oorspronkelijk polychrome karakter van de gevel met typisch decoratieve aanwending van verschillend gekleurde baksteen, door de recente overschildering (beige en grijs) fel gereduceerd. Vormgeving eigen aan de art-nouveaustijl herkenbaar in bogen, lekdrempels en borstweringversiering. Behouden vensterkozijnen en kroonlijst op modillons. Poort met spiegelboogvormig bovenlicht.

Auteurs: Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena