Directeurswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Directeurswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Voormalige woning van fabrikant M. Draps met links aanpalende rest van bedrijfsgebouw (mechanische bedspreiweverij), volgens kadasterarchief woning nieuw gebouwd in 1941 en bijhorend bestaand bedrijfsgebouw gelijktijdig vergroot. Breed burgerhuis van twee bouwlagen en onder verspringend plat dak, gebouwd met karakteristieken in aansluiting met de nieuwe zakelijkheid. Volgens opschrift boven de plint links van de deurportiek naar ontwerp van architect L Van Wiele (Hamme) Gele baksteenbouw met hardstenen plint, wit geschilderde kunststenen omlijstingen rond de brede liggende vensters en voordeur. Rechts hoger opgaand volume met diep inspringend verticaliserend deurrisaliet; half afgesloten deurportiek onder luifel met ijzeren leuning; trapladdervenster boven deur en twee ronde vensters ernaast met een geometriserend glas-in-loodraam en vlaggenmast tussen beide. Lagere poorttravee links, opengewerkt met groot geleed bovenlicht.

• Gemeentearchief Waasmunster, Nummer 1.777.818, Stedenbouwkundige Vergunning, Volume 5 / Nummer 15.