• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Dorpskom Waasmunster

Beschrijving

Burgerhuis behorend tot de oudst bewaarde woningen in de gebogen straatwand ten westen tegenover de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Rijhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder steil zadeldak (nieuwe pannen) tussen recent hermetste aandaken; aantal trappen van getrapte gedeelten daarbij gereduceerd. Verankerde gecementeerde lijstgevel met rechthoekige muuropeningen (nu kunststof), in cijferankers op de gewijzigde pui gedateerd 1635. Sierankers op de bovenverdieping. Verbouwd interieur met één behouden moerbalk (niet meer zichtbaar).