erfgoedobject

Hoeve

bouwkundig element
ID
88519
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/88519

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenwoning
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Voormalige hoeve met voorin op het erf een als boerenhuis gebouwde woning uit het begin van de 20ste eeuw (voor 1910 volgens kadasterarchief). Landelijke woning met elementen verwant aan de cottagestijl. Dubbelhuis van één bouwlaag en drie traveeën onder een links afgewolfd zadeldak (platte ruitvormige cementpannen). Baksteenbouw met sierankers, rechthoekige vensters met opvallende groengeschilderde houten kruiskozijnen; halve luiken geschilderd in groen, wit en rood. Vensterbogen en bakstenen dorpels geschilderd in rood met wit voegwerk Voorgevel met lage korfboogdeur, links van een vooruitspringende travee met opkamer onder verlengd dakschild. Vervallen landgebouw op het achtererf teruggaand op het vroegere boerenhuis.


Bron     : Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Berlare, Buggenhout, Lebbeke, Waasmunster, Hamme en Zele,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 20N, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Duchêne, Helena, Verbeeck, Mieke
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Hoeve [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/88519 (Geraadpleegd op )