Tweede statiekapelletje van de ommegang van Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Weeën

Beschrijving

Tweede statiekapelletje van de ommegang van Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Weeën of Heikewipommegang (zie eerste statiekapelletje). Bakstenen veldkapelletje, vernieuwd in 1938; ingeplant in straatbocht op onregelmatig driezijdig perk met lage heesters en 3 jonge bomen. In nis: polychroom reliëftafereel achter ingelijst glas, kopie in polyester van 1976 door J. Van Acker van het plaasteren reliëftafereel door beeldhouwer Aloïs De Beule; volgens opschrift houten omlijsting voorstelling van: "De vlucht naar Egypte".