• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoeve met aan de straat gelegen boerenburgerhuis van 1916 (volgens kadasterarchief herbouwd op de toenmalige rooilijn); volgens bouwsporen in de achtergevel deels teruggaand op een ouder boerenhuis van één bouwlaag dat werd verhoogd en aangepast. Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Voorgevel aan de straatzijde: bakstenen lijstgevel onder meer verlevendigd door geel en wit gestreepte horizontale banden en een tegelfries met geometrisch patroon. Lage achterdeur tussen getraliede vensters. Trap op bovenverdieping van woning met inscriptie 1916.

Links aanpalende constructie van drie traveeën, wellicht opklimmend tot minstens begin 18de eeuw; bewaart een samengestelde balkenlaag waarvan één moerbalk met slof en één met gesculpteerd moerbalkuiteinde op geprofileerde stenen console; haard van vroegere bakoven tegen de erfgevelzijde; voorts nog resten van zandstenen hoekblokken van poort in de erfgevel.

Haaks op de straat ingeplante lange bedrijfsvleugel vermoedelijk 19de-eeuws, waarvan het gedeelte met stallen circa 1940 werd vernieuwd; dwarsschuur met houten lateien.