Landhuis Den Hert

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Landhuis Den Hert

Beschrijving

Landhuis "Den Hert", voormalig buitenverblijf volgens kadasterarchief daterend van 1913-1914, en mogelijk deels teruggaand op een kleiner huisje uit het tweede kwart van de 19de eeuw. Nu een bakstenen villaatje, deels verankerd en met knipvoegen. Dubbelhuis van één bouwlaag op L-vormige plattegrond onder kruisende pannen zadeldaken. Twee rechter traveeën met inkomdeur voorafgegaan door portiek met afdak gevormd door het verlengde voorste dakschild op steunen. Links vooruitspringend vensterrisaliet met puntgevel. Typerende stenen kruiskozijnen voorheen met houten luiken. Gerenoveerd en zijdelings uitgebreid in het derde kwart van de 20ste eeuw.