Beschrijving

Neorenaissance getint dubbelhuis van twee verdiepingen onder een zadeldak (leien) met dakkapellen, naar verluidt van 1902. Bakstenen gebouw met picturale verwerking van gekleurde baksteen en natuursteen. Sierankers. Gevelgeleding door horizontale banden van gekleurde baksteen. Voorgevel van vijf traveeën waarvan de middelste uitgewerkt is als risaliet uitlopend op een dakvenster (bolkozijn) met siervazen en bekronend sierstuk met gebogen fronton. Bolkozijnen op de benedenverdieping en kruiskozijnen op de bovenverdieping onder ontlastingsbogen van gekleurde baksteen. Centrale rondboogdeur en deurvenster, drielicht, gemarkeerd door een zwaar natuurstenen balkon op consoles. Plint in bossage. Kroonlijst op modillons. Zijgevel verlevendigd door middenliseen: overstekende accentuering van schoorsteenconstructie; tweelichten en kleine rechthoekige bovenvensters.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle