Pelgrimshoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Pelgrimshoeve

In straatbocht gelegen hoeve, volgens naambord heden "De Pelgrimshoeve" genaamd.

Links naast de lange gekasseide oprit een lange oude bedrijfsvleugel van verankerde en gewitte baksteen met gepikte plint; pannen zadeldak aan weerszij overstekend op houten schoren. Omlijst gevelnisje met beeld van Onze-Lieve-Vrouw met Kind in de blinde straatpuntgevel.

Boerenhuis volgens archiefstuk vervangen door nieuwe alleenstaande woning naar ontwerp van architect Karel Van Havermaet (Sint-Niklaas) van 1941. Rechthoekig dubbelhuis onder mank pannen zadeldak. Sobere voorgevel met symmetrische opstand, liggende vensters en bovenverdieping deels in uitspringend donkerder metselwerk in streks verband.

• Gemeentearchief Waasmunster, Nummer 1.777.818, Stedenbouwkundige vergunning, Volume 5/ Nummer 30.

Auteurs :  Duchêne, Helena, Verbeeck, Mieke