erfgoedobject

Villa Celina

bouwkundig element
ID
88570
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/88570

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Celina
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Villa Celina met bijhorende tuin gelegen aan een zijweg naar de Durme. Bescheiden bakstenen villa bestaand uit een éénlaags volume, mogelijke rest van een ouder boerenhuis en een haaks links aanleunend vooruitspringend volume met twee bouwlagen van twee traveeën diep onder een overstekend pannen zadeldak. Bouwjaar 1896 in grote cijferankers op de borstwering van de linker zijgevel. Voorpuntgevel met geschilderde huisnaam boven in een rondbogig spaarveld. Twee getraliede vensters rechts van de voordeur in de lagere bouw. Afzonderlijke stallen opzij tegen de perceelgrens. Op de perceelhoek: ijzeren toegangshek aan bakstenen overhoekse hekpijlers.


Bron     : Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Berlare, Buggenhout, Lebbeke, Waasmunster, Hamme en Zele,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 20N, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Duchêne, Helena, Verbeeck, Mieke
Datum  : 2007


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Villa Celina [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/88570 (Geraadpleegd op 23-06-2021)