• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis met interbellum voorgevel, gelegen aan de straat. Dubbelhuis van twee bouwlagen en drie traveeën onder pseudo-mansardedak (pannen en leitjes), volgens bouwaanvraag en kadasterarchief bestaande woning (van 1890) in 1939 verhoogd, vergroot en met nieuwe voorgevel naar ontwerp van architect A. D'hooge (Sint-Niklaas). Lijstgevel met geel bakstenen parement met benadrukte lintvoegen; diverse metselverbanden accentueren het verhoogde deurrisaliet en hoeklisenen. Pui afgelijnd door een brede band van vierkante groene tegeltjes. Deur en ramen met typerend eigentijds houtwerk.

• Gemeentearchief Waasmunster, nummer 1.777.818, Stedenbouwkundige vergunning, Volume 5/ nummer 2.

Auteurs :  Duchêne, Helena, Verbeeck, Mieke