Gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve

Beschrijving

Vrij ruime gesloten hoeve met bakstenen gebouwen gegroepeerd rondom een gekasseid erf. Inplanting op de hoek van de Kerkweg en de Achterstraat, naar verluidt op de plaats van de voormalige burcht. Inrijpoort ten noordoosten.

Ten zuidoosten, witgekalkt woonhuis van zes traveeën en twee verdiepingen onder een schilddak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen). Datering 1761 door middel van muurankers; 19de-eeuwse gevelordonnantie met rechthoekige muuropeningen. Rechter zijgevel met sporen van muurvlechtingen die wijzen op de verhoging met één verdieping. Stal met rechthoekige muuropeningen en hergebruikt korfboogdeurtje in een zandstenen omlijsting (zuidwesten). Langsschuur in het verlengde van de zuidwestelijke vleugel. Voorts onbelangrijke aanhorigheden.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle