• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Rijwoning uit het interbellum, vandaag met winkelfunctie, et twee bouwlagen en pseudomansardedak met centraal dakvenster, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1931 samen met vier andere huizen (nummer 51, 53, 55 en 57). Opgetrokken uit oranjerode en gele baksteen met decoratieve verbanden, en verlevendigd met witgeschilderde platte banden, hoek- en sluitstenen. Oorspronkelijk smalle rechter deurtravee en breed vensterrisaliet met overhoekse erker en bekronend dakvenster. Begane grond nu verbouwd met gevelbrede, tweeledige winkelpui. Bewaarde bovenverdieping met kleurrijk uitgewerkte erker met bewaard schrijnwerk met horizontale roeden in de bovenlichten en ijzeren leuningen, dakvenster met ijzeren balkonhek voor het deurvenster geflankeerd door vierkante venstertjes. Rechter travee met rechthoekig venster met uitspringende tussendorpel en bovenlicht. Aflijnende gestreepte fries onder het witgeschilderd hoofdgestel en de overstekende kroonlijst.

Auteurs: Bogaert, Chris; Verbeeck, Mieke