Gemeentehuis

Gemeente Bree
Locatie Itterplein 27, Bree (Limburg)

• Adrescontrole Bree (adrescontroles: 12-04-2007 - 12-04-2007).
  • Inventarisatie Bree (geografische inventarisatie: 01-01-2005 - 12-01-2005).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Gemeentehuis

Beschrijving

Op deze plaats bevond zich vroeger een grote U-vormige hoeve (Ferrariskaart, 1771-77). Breedhuis in neotraditionele stijl uit het interbellum (jaren 1920). Bakstenen gebouw van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (leien) met twee dakkapellen. Breukstenen plint. Smeedijzeren sierankers. De drie middentraveeën onder puntgevel met haaks zadeldak; in de geveltop een gevelsteen met wapenschild en lelie. Rechthoekige vensters (strek) met hardstenen lekdrempel. Een rondboogdeur in elke uiterste travee. Zijgevel met aandak, vlechtingen, schouderstukken en gecementeerde afwerking.