erfgoedobject

Villa

bouwkundig element
ID
88671
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/88671

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Villa uit het interbellum (1935-40). Alleenstaand bakstenen gebouw van complexe vorm onder schilddaken (mechanische pannen).

Het linkse volume is een diephuis van één travee en twee bouwlagen, rechts ervan een risaliet met puntgevel onder zadeldak van één travee en twee bouwlagen, rechts een breedhuis van twee traveeën en één bouwlaag. In de linkse zijgevel een uitspringend gedeelte onder haaks zadeldak met een erker op de benedenverdieping en een balkon op de bovenverdieping. Rechts, achteruitspringend ten opzichte van het hoofdvolume, de garage onder schilddak. Rechthoekige vensters in houten kozijnen. Portaal in het risaliet in de voorgevel, inspringend ten opzichte van de gevel, onder betonnen latei. Rechthoekige deur met oorspronkelijk houtwerk, geflankeerd door smalle vensters in houten kozijn; bakstenen bordes. Deur met bordes in de rechtse zijgevel.


Bron: SCHLUSMANS F. 2005: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Maaseik, Kantons Bree - Maaseik, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 19n1, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Schlusmans, Frieda
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Villa [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/88671 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.