• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Den Herberg

Beschrijving

Dorpshuis, nu café "Den Herberg". Een van de laatste als dusdanig herkenbare lage 19de-eeuwse kleine woningen op het plein van de Rodendries tegenover de Sint-Antoniuskapel. Aanvankelijk een enkelhuisje van twee traveeën vermoedelijk uit midden 19de eeuw. Voorgevel in rode baksteenbouw verlevendigd met gesinterde bakstenen zoals voor: plint, platte banden, tandlijsten en ook ter omlijsting van venster voordeur. Rechts jongere of herbouwde derde travee onder doorgetrokken pannen zadeldak. Lagere aanbouw uit eind 19de eeuw links op straathoek. Bijgevoegde dakkapellen en vernieuwd houtwerk.

Auteurs: Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena