erfgoedobject

Villa

bouwkundig element
ID
88713
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/88713

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Villa in baksteenbouw met sober voorkomen, gebouwd omstreeks 1940. Diephuis van één bouwlaag waarvan het lange hoofdvolume met brede voorpuntgevel onder zadeldak (mechanische pannen); links opzij een korte haakse vleugel. Gecementeerde plint onder kopse cordonlijst. Vensters met kleine roedeverdeling en waarvan een aantal gekoppeld tot quasi brede liggende vensters. Rondboogdeur in een uitgespaarde portiek waarvan de boog links aanzet op een balusterzuiltje op hoog postament. Tegen de achtergevel aansluitende lagere stallen. Voortuin met smal tuinpad in de as van de voordeur en een brede oprit opzij, beide met laag decoratief ijzeren hek in een raamwerk van buizen en aan bakstenen pijlers.


Bron     : Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Berlare, Buggenhout, Lebbeke, Waasmunster, Hamme en Zele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 20N, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Duchêne, Helena, Verbeeck, Mieke
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Villa [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/88713 (Geraadpleegd op )