Onderpastorie van de parochie Sint-Blasius

Beschrijving

Voormalige onderpastorie van de parochie Sint-Blasius. Omstreeks 1850 werd een schenking gebruikt voor het kopen en inrichten van een onderpastorie; in 1869 worden vergrotingswerken geregistreerd door het kadaster. Herstellingswerken gedurende de 20ste eeuw; anno 2005-2006 in gebruik door het OCMW als opvanghuis.

Geel bakstenen woning van vier traveeën en twee bouwlagen. Breedhuis onder mank pannen zadeldak. Rechthoekige muuropningen met hardstenen onderdorpels. Ovale zoldervensters in de rechter zijpuntgevel.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Jabbeke, 1869/6.
  • PACKO L., Kerkgeschiedenis van Jabbeke, Sint-Andries, 1999, p. 149-150.