Hoekhuis met bijhorend magazijn

Beschrijving

Gelegen aan de hoek met Stationsstraat nummer 1. Hoekhuis met bijhorend magazijn in een verzorgde rode baksteenbouw met accenten in wit-groene geglazuurde baksteen voor de vensteropeningen.

Het hoekhuis wordt in 1908 gebouwd voor Edmond Billiet-De Clerck, "briefdrager" in Jabbeke. In 1914 blijkt dezelfde eigenaar in het huis een winkel te hebben ondergebracht, en wordt het gebouw met het magazijn in de Stationsstraat uitgebreid.

Hoekhuis van één + één afgeschuinde hoektravee + drie traveeën en twee bouwlagen onder pannen schilddaken. In de Stationsstraat een lager magazijn van drie traveeën en twee lagere bouwlagen onder pannen zadeldak, in aansluitende bouwstijl. Rode baksteenbouw op hardstenen plint; traveeën gescheiden door vlakke pilasters; hoektravee bekroond met getrapt dakvenster.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Jabbeke, 1908/3, 1914/3.