Grote betonnen bunker en drie betonnen blokken uit de Tweede Wereldoorlog

Beschrijving

Grote betonnen bunker en drie betonnen blokken uit de Tweede Wereldoorlog, gelegen in de tuin bij villa "Wildernis" (nummers 4-6), tussen het kanaal Brugge-Oostende en de spoorweg.

De monumentale bunker bestaat intern uit verschillende kamers en werd in 1942 door de Gentse firma Cornelis opgetrokken voor het Duitse leger als radarpost; de drie betonnen blokken zouden antennes dragen. Langs het verdwenen rangeerspoor werd een lange muur gebouwd, waarachter men een dieselmotor zou plaatsen. Tenslotte werden mitrailleursnesten gebouwd, met een klein trapje te bereiken. De bunker werd niet volledig voltooid omdat hij door de onderwaterzetting van Jabbeke in 1944 volledig onder water kwam te liggen.