• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Duikerstraat nr. 2. Haaks op de weg ingeplante dorpswoning in omhaagde tuin met fruitbomen, aansluitend bij de cluster woningen bij het voormalige station van Jabbeke (cf. Stationsstraat nr. 77). Gebouwd in 1874. Gecementeerde bakstenen woning van drie traveeën en één bouwlaag onder pannen zadeldak. Rechthoekige muuropeningen, beluikte vensters.

KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN, 207: Mutatieschetsen, Jabbeke, 1874/3.

Bron     : Hooft E. met medewerking van Boone B., Callaert G., De Bodt V. & Santy P. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Jabbeke, Deelgemeenten Snellegem, Stalhille, Varsenare en Zerkegem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL35, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Hooft, Elise