Torenvormige behuizing van de pompmachine van melkerij Ferdinand D'hondt

Beschrijving

Torenvormige behuizing van de pompmachine bij de voormalige melkerij die Ferdinand D'hondt in 1936 nabij de Korte Zerkegemstraat oprichtte. Het torentje werd wellicht circa 1945 gebouwd ten zuiden van het melkerijgebouw, grenzend aan de Kastanjebosstraat Het modernistische melkerijgebouw werd in 1977 afgebroken.

Klein bakstenen rond torentje onder tentvormig dak. Witgeschilderde gekaleide muur op gepekte plint; rechthoekige deur onder rechte latei.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Jabbeke, 1936/11, 1937/43, 1945/18, 1958/36, 1977/58.