Hoeve met twee parallelle, haaks op de weg ingeplante volumes, geschikt op een onverhard erf tegen de straat aan. Het betreft twee eind-18de- of begin-19de-eeuwse gebouwen onder pannen zadeldaken. In tegenstelling tot de meeste hoeves in het Vloethemveld, was deze hoeve geen eigendom van het Sint-Janshospitaal. Het kadaster vermeldt van bij het begin van de registratie private eigenaars: Pieter Bussche-Cassier, landbouwer in Snellegem is eigenaar in 1834.
Ten noorden, het langgestrekte bakstenen volume van boerenhuis met aansluitende stallen. Het volume is sinds het primitief kadasterplan van 1834 ongewijzigd qua samenstelling, met ten westen een boerenhuis van een viertal traveeën en ten oosten aansluitende stallingen, witgekalkt onder gepekte plint. Het zadeldak heeft een laadvenster onder opklimmend dak. Licht getoogde muuropeningen in woonhuis en stal.
Ten zuiden van het erf, het opvallende, gerestaureerde landgebouw in vakwerkbouw met in baksteen opgevulde muurvlakken. Het is een zeldzaam voorbeeld van vakwerkbouw in de streek.
Bron: HOOFT E. met medewerking van BOONE B., CALLAERT G., DE BODT V. & SANTY P. 2008: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Jabbeke, Deelgemeenten Snellegem, Stalhille, Varsenare en Zerkegem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL35, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Hooft, Elise Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)