Daglonerswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Daglonerswoning

Beschrijving

Cathilleweg nr. 58. Begin-19de-eeuwse, maar sindsdien vaak aangepaste daglonerswoning van de Watering van Blankenberge, gekenmerkt door een lijstgevel die door pilasters wordt opgedeeld.
Lage woning van drie traveeën onder pannen zadeldak. Rechthoekige muuropeningen, luikduimen en 19de-eeuws schrijnwerk.

KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN, 207: Mutatieschetsen, Stalhille, 1852/8, 1853/8, 1857/3, 1974/11.

Bron     : Hooft E. met medewerking van Boone B., Callaert G., De Bodt V. & Santy P. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Jabbeke, Deelgemeenten Snellegem, Stalhille, Varsenare en Zerkegem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL35, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs : Hooft, Elise