Hoofdgebouw van stadsschool ontworpen door Ch. Van Rysselberghe

Beschrijving

Hoofdgebouw van de stadsschool, op de gevel gedateerd 1891 en naar ontwerp van stadsarchitect Ch. Van Rysselberghe gebouwd. Vrij eclectische beschilderde bakstenen voorgevel op breukstenen plint. Twee bouwlagen en drie traveeën onder zadeldak (leien). Rondboogvormig benedenvenster en deur en getoogde bovenvensters onder doorlopende booglijsten op imposten. Centrale, neorenaissance getinte cartouche met jaartal. Sterk overkragende kroonlijst op modillons.

• STRUYE M. 1973: Karel Van Rysselberghe, architect. Zijn leven en werk (1850-1920), onuitgegeven licentiaatsverhandeling, Universiteit Gent, 93.