erfgoedobject

Hoeve met losse bestanddelen

bouwkundig element
ID: 88944   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/88944

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Hoeve bestaande uit losse bestanddelen met name een boerenhuis, een stal en een schuur. Volgens het kadaster wordt in 1859 een kleine woning afgebroken en vervangen door huidige hoeve. Erf deels begraasd en deels voorzien van kiezelsteentjes, toegankelijk via een smeedijzeren hekwerk. Boerenhuis ten noorden van het erf gelegen. Verankerde witbeschilderde baksteenbouw onder pannen zadeldak. De gevel met dubbelhuisopstand is opengewerkt met rechthoekige muuropeningen voorzien van nieuw schrijnwerk. De schuur (ten oosten) en de stal (ten westen) zijn loodrecht op de straat gebouwd. Rode verankerde baksteenbouw opengewerkt met rechthoekige muuropeningen.

  • KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN, Primitief kadasterplan, 207: Mutatieschetsen, Beernem, 1859/8.

Bron     : Gilté S. met medewerking van Baert S. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Beernem, Deelgemeenten Beernem, Oedelem en Sint-Joris, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL31, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Gilté, Stefanie
Datum  : 2007


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Hoeve met losse bestanddelen [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/88944 (Geraadpleegd op 05-07-2020)