• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Vrijstaand herenhuis

Beschrijving

Vrijstaand burgerhuis, volgens het kadaster gebouwd in 1888 in opdracht van aannemer Vandermoere-Depre. Breedhuis met dubbelhuisopstand van drie traveeën en twee bouwlagen onder pannen schilddak. Verhoogde begane grond. De rode verankerde baksteenbouw wordt horizontaal belijnd door een gecementeerde plint en doorgetrokken lekdorpels. Verticaal afgelijnd door geblokte hoekblokken van blauwe gesmoorde baksteen. Segmentboogvormige muuropeningen met nieuw schrijnwerk. Behouden kroonlijst op klossen. Rechts van woonhuis twee bakstenen pijlers met natuurstenen bolbekroning.

• KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN, 207: Mutatieschetsen, Beernem, 1888/7.

Auteurs: Gilté, Stefanie