Dorpswoningen

• omvat de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Nummer 97 maakt deel uit van een eenheidsbebouwing met nummer 95. Volgens het kadaster gebouwd in 1862. Nummer 97. Dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak. Lijstgevel van donkerrode verankerde baksteen in combinatie met oranjerode baksteen voor de geblokte ontlastingsbogen. Deur en bovenvensters met behouden schrijnwerk, onder meer deur met sierlijk smeedwerk. Behouden kroonlijst met klossen. Nummer 95. Ingewerkte beeldnis met Maria en Kind.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Beernem, 1862/49.

Auteurs: Gilté, Stefanie

Aanvullende informatie

Nummer 95 heeft drie traveeën en twee bouwlagen. In nummer 97 werd een garagedeur ingebracht. Het schrijnwerk is vernieuwd.

• Informatie verkregen van de Intergemeentelijke Onroerenderfgoeddienst Brugge en Ommeland (8 december 2022).
Auteurs: Jacobs, Els