Twee burgerhuizen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Twee dorpswoningen

Beschrijving

Twee woonhuizen, thans één geheel, volgens een bouwvergunning gebouwd als een samenstel in 1911 naar ontwerp van architect A. Bruggeman. Breedhuizen van respectievelijk drie en twee traveeën in typische historiserende stijl. Roodbakstenen gevels met sierankers. Gebruik van Euville-steen voor de kozijnconstructies en de plint. Nummer 118 met meer uitgewerkte gevel met bijna gevelbrede traptop en uitkragende Brugse traveenissen. Nummer 120 met meer uitgewerkte rechtertravee voorzien van een doorgetrokken traveenis tot in het getrapt dakvenster.

• GEMEENTEARCHIEF BEERNEM, Bouwvergunningen, nummer 874.1.
  • KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN, 207: Mutatieschetsen, Beernem, 1911/17.