Eclectisch herenhuis

Beschrijving

Eclectisch halfvrijstaand herenhuis met dubbelhuisopstand van drie traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak. Links van het herenhuis een smeedijzeren hekken. Volgens jaarcartouches "ANNO / 1910". Oranjebakstenen parement in combinatie met arduin voor de plint en geglazuurde baksteen voor de horizontale gevelbelijning. Als risaliet uitgewerkte rechter- en linkertravee, telkens voorzien van een getrapte puntgevel. Behouden smeedijzeren windvaan. Rechthoekige muuropeningen met een arduinen latei onder een geblokte ontlastingsboog. De topvensters en de poort zijn rondboogvormig uitgewerkt. De poort is geplaatst onder een arduinen waterlijst. Deur en poort met fraai uitgewerkt behouden schrijnwerk. Voetenschraper links van de poort. Behouden kroonlijst op klossen waaronder een rondboogfries.

Auteurs: Gilté, Stefanie