• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Drie dorpswoningen

Beschrijving

Oorspronkelijk een eenheidsbebouwing van drie lage woningen, heden één woning. Een gelijkaardig volume staat weergegeven op de kaart van Ferraris van 1770-1778. Dubbelhuis van vier traveeën en één bouwlaag onder een pannen zadeldak. Verankerde baksteenbouw, beraapt in de loop van de tweede helft van de 19de eeuw. Onder de goot bakstenen sierlijst. Rechthoekige muuropeningen in een vlak bepleisterde en witgeschilderde omlijsting. Behouden schrijnwerk met kleine roedeverdeling, namelijk metalen roeden, sporen van vroegere luiken zie duimen. Achtergevel. Verankerde baksteenbouw, witgeschilderd boven een gepekte plint. Opengewerkt met rechthoekige muuropeningen voorzien van bewaard schrijnwerk.

• KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN, Primitief kadasterplan, Beernem.

Auteurs: Gilté, Stefanie