erfgoedobject

Conciërgewoning kasteelsite Drie Koningen

bouwkundig element
ID: 88999   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/88999

Juridische gevolgen

Beschrijving

Voormalige conciërgewoning deel uitmakend van de kasteelsite "Drie Koningen". Thans in gebruik als woonhuis. Volgens het kadaster een reconstructie uit 1942 van een woning die reeds op het primitief kadasterplan van 1830 was opgetekend. In 2006 gerenoveerd. Hoofdvolume met dubbelhuisopstand van vier traveeën en één bouwlaag onder gemansardeerd zadeldak. Verankerde baksteenbouw geel beschilderd boven een donkere plint. Tegen de goot voorzien van een bakstenen sierlijst. Rechthoekige muuropeningen. Deur gevat in een omlijsting van een gesmoorde baksteen. Dak doorbroken door twee dakkapellen. Links een lager volume met gelijkaardige geveluitwerking.

  • KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN, 207: Mutatieschetsen, Beernem, 1942/8.

Bron     : Gilté S. met medewerking van Baert S. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Beernem, Deelgemeenten Beernem, Oedelem en Sint-Joris, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL31, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Gilté, Stefanie
Datum  : 2007


Relaties

  • Is gerelateerd aan
    Kasteel Drie Koningen

  • Is deel van
    Drie Koningen

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Conciërgewoning kasteelsite Drie Koningen [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/88999 (Geraadpleegd op 11-07-2020)