Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.
Vrijstaande boerenarbeiderswoning. Vermoedelijk teruggaand tot de 18de eeuw zie kaart van Ferraris (1770-1778). Op het primitief kadasterplan van 1830 weergegeven als een woonhuis loodrecht op de straat gebouwd met langs de straat een landgebouw. Volgens het kadaster worden beide volumes met elkaar verbonden in 1882. In 1890 wordt het woonhuis iets vergroot.
Losse bestanddelen ingeplant op een rechthoekig perceel, erftoegang met twee overhoeks geplaatste bakstenen hekpijlers met arduinen deksteen en smeedijzeren hekken. Woonhuis van drie traveeën en één bouwlaag onder een pannen zadeldak gevat tussen twee puntgevels afgewerkt met muurvlechtingen en aandaken. Verankerde baksteenbouw, wit beschilderd boven een gepekte plint. Rechthoekige muuropeningen met bewaarde luiken en schrijnwerk met mok. Nutsgebouw tegen de westgevel van het boerenhuis gebouwd. Eenlaagsvolume onder pannen schilddak. Verankerde wit beschilderde baksteenbouw boven een gepekte plint. Bovenaan afgewerkt met een gelede bakstenen lijst. Haaks op het woonhuis een schuur, volgens kadastergegevens gebouwd in 1967. Achterliggend bakhuis volgens het kadaster gebouwd in 1882 en vergroot in 1967.
Bron: GILTÉ S. met medewerking van BAERT S. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Beernem, Deelgemeenten Beernem, Oedelem en Sint-Joris, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL31, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Gilté, Stefanie Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)