Burgerhuis uit de jaren 1920

Beschrijving

Vrijstaand diephuis uit de jaren 1920 met kleine voortuin. Diephuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak, links lagere aanbouw van één travee onder lessenaarsdak. Bakstenen trapgevel met sierankers en oranjebakstenen gevelparement verlevendigd met witgeglazuurde baksteen voor de horizontale gevelbelijning en ontlastingsbogen. Deels behouden schrijnwerk met kleine roeden in de bovenlichten.

Bron     : Gilté S. met medewerking van Baert S. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Beernem, Deelgemeenten Beernem, Oedelem en Sint-Joris, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL31, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Gilté, Stefanie