erfgoedobject

Hoeve met losse bestanddelen

bouwkundig element
ID: 89045   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/89045

Juridische gevolgen

Beschrijving

Kleine hoeve bestaande uit losse bestanddelen ingeplant op een groot onverhard perceel. Volgens het kadaster dateert het gebouwenbestand van 1927.

Boerenhuis met dubbelhuisopstand van drie traveeën en één bouwlaag onder pannen zadeldak. Verankerde rode baksteenbouw afgewerkt met een lijstgevel. Opengewerkt met rechthoekige muuropeningen voorzien van bewaard schrijnwerk en luiken. Bewaarde kroonlijst op houten klossen. Zijpuntgevel opengewerkt met een rondboogvenster voorzien van bewaard schrijnwerk. Het boerenhuis staat in verbinding met de schuur via een manshoog bakstenen muurtje onder ezelsrug. De schuur is voorzien van geïntegreerde stalling, loodrecht op de straat gebouwd. Verankerde rode baksteenbouw opengewerkt met rechthoekige muuropeningen.

  • KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN, 207: Mutatieschetsen, Beernem,1928/14.

Bron     : Gilté S. met medewerking van Baert S. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Beernem, Deelgemeenten Beernem, Oedelem en Sint-Joris, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL31, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Gilté, Stefanie
Datum  : 2007


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Hoeve met losse bestanddelen [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/89045 (Geraadpleegd op 05-07-2020)