Villa uit het interbellum

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Interbellumvilla

Beschrijving

Vrijstaande interbellumvilla, volgens het kadaster gebouwd in 1933. Ingeplant in een ruime tuin, aan de straat afgesloten met een laag bakstenen muurtje onder ezelsrug. Drie traveeën en twee bouwlagen hoog onder pannen zadeldak. Gevelparement van gele baksteen gecombineerd met rode baksteen voor de plint. Horizontale gevelbelijning door middel van betonnen banden ter hoogte van de bovendorpels. Als risaliet uitgewerkte linkertravee met erkeruitbouw van twee bouwlagen hoog. De begane grond is uitgewerkt als een inkomportaal. Deels behouden schrijnwerk.

• KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN, 207: Mutatieschetsen, Beernem, 1933/5.

Auteurs: Gilté, Stefanie