Langgestrekte hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Langgestrekte hoeve

Beschrijving

Kleine, langgestrekte hoeve uit de eerste helft van de 19de eeuw, voorheen woonhuis van een L-vormige hoeve, zoals afgebeeld in de Atlas van de Buurtwegen (1846); verbouwingen aangeduid door de datering 1856.

Ordonnantie: dwarsschuur (waarschijnlijk met stal) - woonhuis (nok loodrecht op de straat). Restauratie is aan de gang. Bakstenen gebouw van vijf traveeën en één bouwlaag onder steil zadeldak. Gecementeerde plint. Rechthoekige vensters met houten latei en hardstenen lekdrempel. Rechthoekige deur onder houten latei. Zijgevel aan straatzijde met aandak en vlechtingen; gevelsteen met opschrift [?] B/1856.