Huis Thuis Best

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Volgens arduinen gevelsteen zogenaamd "THUIS BEST". Vrijstaand enkelhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak. Lijstgevel met oranjebakstenen gevelparement in combinatie met gele baksteen voor strekken en horizontale gevelbelijning. Dakvenster met pseudo-trapgevel uitgewerkt. Deels behouden schrijnwerk.

Bron     : Gilté S. met medewerking van Baert S. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Beernem, Deelgemeenten Beernem, Oedelem en Sint-Joris, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL31, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Gilté, Stefanie