Boerenwoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenwoning

Beschrijving

Woonhuis met geïncorporeerde stal. Weergegeven op primitief kadasterplan van 1830 als woonhuis gebruikt door eigenaar Lambert Malfait toenmalig bezitter van het Bulskampveld. In 1882 wordt de woning volgens het kadaster aan de rechterzijde uitgebreid met de twee blinde traveeën. Verankerde rode baksteenbouw van vier traveeën, twee staltraveeën en een bouwlaag onder pannen zadeldak. Gecementeerde plint. Lichtgetoogde, beluikte vensteropeningen. Rechthoekige deuropening in grijs bepleisterde omlijsting. Sporen van aangepaste en gedichte muuropeningen.

• KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN, Primitief kadasterplan, 207: Mutatieschetsen, Beernem, 1846/4, 1882/180, 1940/17.

Auteurs: Gilté, Stefanie